24GHz baken PI7NOS geactiveerd op Gerbrandytoren

In de wereld van microwave hobbyisten is Hans – PE1CKK geen onbekende. Ook Hobbyscoop heeft contact met Hans en na wat gesprekken op een clubavond in Hilversum kwamen ze op het idee om een 24GHz en 47GHz baken te activeren op de Gerbrandytoren in IJsselstein.

Hans ging aan de slag en heeft een prachtig baken geconstrueerd voor beide banden. Op 18 maart 2023 was het dan eindelijk zover, het eerste baken werd geactiveerd. Het baken genaamd PI7NOS werd gemonteerd op maar liefst 350m hoogte met een zendvermogen van 200mW en zendt uit op 24.048.900GHz. Het baken zendt afwisselend FSK en PI4 mode uit, tenminste, dat was de bedoeling.

Na de installatie bleek dat de met GPS gesynchroniseerde PI4 mode niet werkte. Het bleek dat de GPS antenne in het RF geweld van de vele zenders in de toren niet goed werkte. Dit is dus nog een werkje voor de volgende keer.

Na de succesvolle installatie is Hans in het land metingen gaan doen met veelbelovende resultaten. Het filmpje hieronder geeft een goed beeld van de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in