23cm repeater PI6NOS wordt PI1NOS

Om kosten te besparen heeft Hobbyscoop haar 23cm repeater PI6NOS in Hilversum vanaf heden omgedoopt tot PI1NOS. In feite gaat het hier om de vergunning samenvoeging van de System Fusion repeater PI1NOS (438.000MHz) met het voormalige FM 23cm systeem PI6NOS (1298.375MHz).

Dankzij deze samenvoeging bespaart Hobbyscoop op termijn aanzienlijke kosten die het Agentschap Telecom doorberekend voor de vergunningen en het toezicht. De afgelopen jaren zijn deze kosten exhorbitant gestegen; enerzijds gaan de vergunningkosten ieder jaar met 10 tot zelfs 30% omhoog, een vergunningstoewijzing kost inmiddels 212 Euro. Bovendien voerde Agentschap Telecom vorig jaar zogenoemde toezichtkosten in, deze bedragen jaarlijks 83 Euro. Aangezien Hobbyscoop in haar huidige hoedanigheid maar liefst 9 vergunningen in beheer heeft zijn de periodieke kosten inmiddels enorm.

De samenvoeging heeft voor de gebruikers van de repeater(s) geen directe consequenties; afgezien van een wijziging van de callgever en Echolink toegang blijft alles zoals je dit gewend bent.

Bron : Hobbyscoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in