Zaanse 2-meter repeater PI3ZAZ weer QRV

Het is eindelijk zover, de langverwachte terugkeer van de 2-meter repeater PI3ZAZ is een feit. Met inspanningen van Leo PA0LEZ en diverse leden van de VERON afdeling Zaanstreek is er de afgelopen periode hard gewerkt om de repeater weer in de lucht te krijgen.

De 2-meter en 70 cm repeaters gingen half januarie plots uit de lucht, omdat de locatie waar deze stonden gesloopt werd en hierbij door een miscommunicatie de repeaters volledig verloren gingen.

Er werd een reddingsplan opgesteld en er moest een geheel nieuwe 2-meter repeater gebouwd worden. De 70 cm repeater PI2ZAZ kwam hierbij te vervallen en zal niet meer terug komen. Er is een vergunningsaanvraag ingediend om de 2-meter en 23 cm vergunningen te combineren. Na een lange wachttijd is deze aanvraag goedgekeurd. De 2-meter repeater is verhuisd naar de locatie van de 23 cm repeater PI6ZAZ in Wormerveer.

De herstelwerkzaamheden aan zowel de 2-meter als de 23cm repeater zijn inmiddels succesvol afgerond, hoewel er soms nog enige storing optreedt. Het team werkt actief aan het achterhalen van de oorzaak van deze storing en waar deze vandaan komt. Hierdoor kan het incidenteel nodig zijn om de repeaters korte tijd uit te schakelen voor nader onderzoek. Hieronder een fragment van de storing.

 

Om beter om te kunnen gaan met deze nog onbekende storing, wordt ook overwogen om het gebruik van de 88,5 Hz CTCSS toon (tijdelijk) verplicht te stellen. Deze toon kan helpen om het radiosignaal te filteren en ongewenste interferentie te verminderen. Dit is momenteel nog niet van kracht.

PI3ZAZ
UITGANG 145,712.5 MHz
INGANG 145,112.5 MHz
TONE 88.5 Hz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in