Yaesu FTM-500 ontvangt firmware-update en ADMS-16 software

Yaesu FTM-500D

Yaesu heeft recent de allereerste firmware-update uitgebracht voor de FTM-500-serie, wat een behoorlijke reeks aanpassingen en verbeteringen met zich meebrengt. Deze update komt samen met de lancering van de geheugenbewerkingssoftware ADMS-16 (Ver. 1.0.0.0) voor de FTM-500D-serie.

Belangrijkste wijzigingen:

Belangrijke Veranderingen:

 1. Ondersteuning voor ADMS-16 Toegevoegd:
  • De update integreert nu ondersteuning voor de geheugenbewerkingssoftware ADMS-16, waardoor gebruikers een breder scala aan mogelijkheden krijgen.
 2. Onafhankelijke Bediening van MAIN/SUB VOL met AESS:
  • De firmware-update verbetert de functionaliteit zodat de MAIN/SUB VOL onafhankelijk kan worden bediend wanneer de audio-equalizer (AESS) is ingeschakeld.
 3. JPG-importfunctie toegevoegd:
  • Een nieuwe JPG-importfunctie is geïntroduceerd, waardoor gebruikers afbeeldingen van QVGA-formaat of kleiner, opgeslagen op een SD-kaart, kunnen importeren naar de FTM-500D voor weergave en gegevensoverdracht.
 4. Verbeterde Back-upmogelijkheden:
  • De mogelijkheid om meerdere back-upbestanden te lezen en schrijven is verbeterd. Nu kunnen maximaal 10 back-upbestanden worden opgeslagen/geladen op de SD-kaart.
 5. WIRES-X-functie Verbeterd:
  • De WIRES-X-functie is verbeterd, waardoor deze nu kan worden bediend zonder onderscheid te maken tussen banden.
 6. Verbeterde Overdracht van Kanaalinformatie:
  • De mogelijkheid om de WIRES-X-functie op te roepen vanaf het huidige kanaal in de PMG-modus is verbeterd. Ook kan de huidige kanaalinformatie die in PMG is geregistreerd, worden overgedragen naar VFO door de [BAND]-toets lang in te drukken.
 7. APRS-functie Uitgebreid:
  • Diverse nieuwe functies zijn toegevoegd aan de APRS-functie, waaronder “Kop OMHOOG” kompasgedrag in de weergave van Beacon-details, verbeterde toegang tot het Zenderlijst-scherm en geactiveerde QSY-functie tijdens de weergave van een baken met QSY-informatie.

De firmware-update omvat nog meer functionele verbeteringen en optimalisaties maar welke dit zijn laat Yaesu niet specefiek weten. Gebruikers kunnen de update downloaden van de officiële Yaesu-website via de onderstaande links.

      FTM-500DR/DE [FTM-500D_EXP_Firmware_Update_202311.zip]  ( 5.85 MB )
      FTM-500DR/DE [FTM-500D_USA_Firmware_Update_202311.zip]  ( 5.85 MB )
      FTM-500DR/DE Update Firmware Information 11/22/23  ( 94.22 KB )
      FTM-500DR/FTM-500DE Programming Software ADMS-16 (Ver. 1.0.0.0)  ( 8.00 MB )
      PL23XX_Prolific_DriverInstaller (Ver. 402)  ( 8.85 MB )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in