Yaesu kondigt nieuw vlaggenschip “FTM-500D-serie” aan

Yaesu Musen Co. heeft een nieuwe dual-band mobiele transceiver “FTM-500D” en “FTM-500DS” gelanceerd. Deze nieuwe FTM serie ondersteunen gelijktijdige FM ontvangst en dubbele ontvangst in C4FM. Het apparaat is uitgerust met een AESS-luidsprekersysteem met hoge output en een 2,4-inch full-colour touchscreen.
FTM-500DE biedt FM, APRS en maakt gebruik van de nieuwste C4FM digitale technologie met veel nieuwe functies en verbeteringen. Daarnaast zal de radio een zeer eenvoudige bediening hebben. Het kleurendisplay toont beide banden tegelijkertijd, de optionele Bluetooth-eenheid zorgt voor een bediening tijdens het rijden (handsfree).

DUAL-BAND
echte dual-band werking, dwz werking met twee actieve ontvangers tegelijk. Ontvangst van 2 x VHF of 2 x UHF is ook mogelijk (V/U, V/V, U/U). 1000 geheugens helpen om de meest populaire frequenties te organiseren en ze altijd snel toegankelijk te hebben. De ontvanger werkt continu van 108 tot 1000 MHz en maakt zo ook de ontvangst van luchtvaartradio (AM) of marifoon (FM) mogelijk.

GPS
Om de gebruikelijke navigatiefuncties en locatiegegevens in C4FM te kunnen gebruiken, heeft de FTM-500DE een ingebouwde GPS-ontvanger met 66 kanalen. Optioneel kan een externe GPS-ontvanger worden aangesloten. Hierdoor kunt u de bekende functies gebruiken, zoals het weergeven van de richting en afstand tot het externe station, backtracking en nog veel meer.

De besturingsunit is losgekoppeld van de hoofdunit en kan op afstand worden bediend met de bijgeleverde kabel, maar kan ook direct op de hoofdunit worden gemonteerd. De levering omvat een voedingskabel met zekeringen, DTMF-microfoon SSM-85, pc-aansluitkabel SCU-20 en een 3 m lange aansluitkabel voor de besturingseenheid en de hoofdeenheid. Een kabel van 6 m is optioneel verkrijgbaar, evenals een microfoon met camera, de MH-85A11U, waarvan ook beelden kunnen worden verzonden.

Een bijzonder kenmerk van de FTM-500DE is de integreerbare optionele Bluetooth-interface BU-2, die “handsfree” bediening mogelijk maakt, dwz de mogelijkheid om radiogesprekken te voeren zonder een vervelende microfoonkabel en zonder constant op de PTT-knop te drukken, zoals nu de regel voor mobiel gebruik tijdens het rijden. Yaesu biedt de BH-2A aan als headset.

Yaesu heeft de prijs of specificaties voor de FTM-500DR nog niet bevestigd. De FTM-500DR is naar verwachting beschikbaar in maart 2023. De momenteel getoonde informatie kan worden gewijzigd. Deze radio is momenteel niet beschikbaar voor aankoop.

Enkele opvallende kenmerken

  • APRS
  • 6w luidspreker
  • RX 108 tot 1000 MHz
  • Dubbele ontvangst
  • Brede ontvangst, airband, enz. (108 MHz tot 999,995 MHz)
  • Kanaalnamen van 16 tekens
  • Bluetooth
  • MicroSD-slot
  • FTM-500D (type 50 W) 50 W/25 W/5 W (FTM-500DS is 20W)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in